top of page

12.07.15 - LEED ve BREEAM Türkiye Projeleri Sayısal Takibi


LEED ve BREEAM Türkiye

Bir hafta önce belirttiğimiz gibi, Türkiye'deki LEED ve BREEAM yeni projeler (new constructions) için haftalık takibi yapmaya başladık. Sonuçlar gelmeye ve sayısal değişiklikler 1 hafta kadar kısa bir süre içerisinde dahi, fark etmeye başladı.


LEED projelerine bakacak olursak eğer, Ankara'da çok yüksek bir LEED proje artış sayısı olduğunu söylemek lazım. Bu gelişmenin detaylarına baktığım zaman, Ankara Mozaik Park Konut Projesi'nin her bir binası (toplamda 13 bina) için ayrı ayrı LEED projesi olarak kayıt yaptırılmış. ( LEED Campus sistemi ile tüm binalar bir LEED sertifikası altında birleştirilebilme durumu olabilirdi fakat, detayını bilemiyoruz) Dikkate değer bir diğer gelişme bu proje hakkında, binalar LEED v4 değerlendirme sistemine göre kayıt yaptırılmış. LEED v4 değerlendirme sistemi, USGBC'nin (U.S. Green Building Council) hazırlamış olduğu en güncel, en zorlayıcı yeşil bina değerlendirme sistemi ki, 2016 yılı 31 Ekim'den sonra LEED v3 veya LEED 2009 versiyonu üzerinden binalar kayıt yaptırılamayacak. (Haber ile ilgili USGBC basın açıklaması için tıklayınız.)


BREEAM projelerine baktığımızda ise, 1 adet yeni bir proje İstanbul'da kayıt yaptırılmış. Aşağıdaki tablolarda detayları inceleyebilirsiniz. Haftaya yeni gelişmeler ile görüşmek üzere...

LEED Proje Sayısal
BREEAM Proje Sayısal

Öne Çıkanlar
Güncel Yayınlananlar
Başlıktan Arama
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page