top of page

Geleceğin Gerekliliği - Sürdürülebilir Dizayn ve Yapı Yönetimleri Öğrenme Programı


Başlıkta yazdığım ve aşağıdaki videodan anlayacağınız gibi, geleceğin ve hatta bugünün(gelişmiş ülkeler için) gerekliliği, bir yapının en başından sonuna kadar geçen süreyi içine alan çalışmalarda( dizayn-inşaat-işletme-bakım-tadilat ve yıkım) 21. yüzyıl itibari ile ilerleyen teknoloji-bilim ve medeniyet seviyesi, anlayış ve bakış açısı değişimini gerekli kılmaktadır.




Bu bakımdan ücretsiz olarak sunulan Autodesk Building Performance Analysis programı daha çok sürdürülebilir tekniklerin neler olduğu, nasıl tasarlandığı ve nelere dikkat etmek gerektiği gibi konuları öğrenmek isteyenler için tasarlanmıştır. Programda, tüm dersleri geçmek için gerçekten istikrarlı ve düzenli bir şekilde zaman ayırmanız ve konular sonunda geçen testleri (hatırladığım kadarıyla %80 doğru cevaplama) başarmanız gerekmektedir. Aynı zamanda çeşitli programları (Autodesk Revit, Green Building Studio, Flow Design) ücretsiz indirip pratik yapmanız gerekecek. Bir ders içinde ne kadar ilerleme kaydettiğinizi % olarak sürekli takip edebiliyorsunuz. Sisteme bir sonraki girişinizde kaldığınız yer kayıt edildiği için, devam etmesi de kolay oluyor.

Program içinde geçen konu başlıkları:

- Bina Performansı Analizi Sertifikası'na Giriş

- Enerji ve Bina Yükleri

- İklim ve Hava Durumu Analizi

- Güneş Ölçümleri ve Stratejileri

- Rüzgar & Hava Akımı Stratejileri

- Günışığı Stratejileri ve Analiz

- Revit ile Tüm Bina Enerji Analizi

Sonuç itibari ile güzel bir eğitim programı. Ayrıca, bu programı bitirdiğinizde size isterseniz programı başarılı bir şekilde bitirdiğinizi gösteren sertifika da veriyorlar.

Kayıt ve daha fazla bilgi için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
Güncel Yayınlananlar
Başlıktan Arama
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page